Vragen over Vitamine D beantwoord

Vitamine D, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar is Vitamine D wel zo goed als men beweert? Zit Vitamine D niet gewoon in de zon? Kan je zomaar extra Vitamine D slikken en wat zijn de verschillen in Vitamin…

Weiterlesen ...

Über Vitaminedesk

Nur die Top-Marken in Vitaminen und Nahrungsergänzungsmitteln zu finden in der breiten Palette von Vitaminedesk.

Anmelden

Wählen Sie nachstehend über welche Nachrichten Sie gern einen Newsletter erhalten. Klicken Sie dann unten auf 'Anmelden'.

Daher Vitaminedesk.eu

  • das beste
  • die billigsten
  • der schnellste
  • der Größte

Shop sicher und zuverlässig bei Vitaminedesk

 

Diverse omega's - Diverse

Omega 3, omega 6 en omega 9 zijn belangrijke voedingsstoffen. Dit zijn beide vetzuren van de "goede", meervoudig onverzadigde type. Je lichaam heeft ze nodig, maar kan ze niet zelf aanmaken. De vetzuren haal je dus uit voeding.

Omega 3
Omega 3 remt ontstekingen en is goed voor hart en bloedvaten. Het bevordert een gezonde bloedsuikerspiegel, het gaat vorming van bloedstolsels tegen en het vermindert het risico op artritis. Omega 3 schijnt ook goed te zijn voor je hersenen; het vermindert de ontwikkeling van Alzheimer.

Omega 3 zit in bijvoorbeeld walnoten, lijnzaad(olie), chiazaad en vette vis (zalm en makreel). Plantaardige omega 3 (ook wel alfalinoleenzuur genoemd) moet je lichaam nog omzetten in opneembare vetzuren. Dit gebeurt niet efficiënt (er gaan dus veel vetzuren verloren). Omega 3 in visolie is wel beter op te nemen.


Omega 6
Omega 6, ook wel linolzuur genoemd, zou de aanmaak van cholesterol remmen en het afweersysteem versterken. Een grote inname van omega 6 zou onstekingen weer bevorderen en de werking van insuline remmen.

Omega 6 zit in diverse oliën, zoals arachide-olie (pindaolie), zonnebloemolie, teunisbloemolie, hennepolie en bernagieolie (dat is olie van komkommerkruid).


Omega 9
Ook omega 9 is erg belangrijk. Dit omega maakt je lichaam zelf aan vanuit oliezuur. Oliezuur komt uit olijfolie, noten, olijven en avocado's. Omega 9 verlaagt onder andere een hoog cholesterol.

Sie sparen alle Punkte? Nur in Vitaminedesk

Über Vitaminedesk

Nur die Top-Marken in Vitaminen und Nahrungsergänzungsmitteln zu finden in der breiten Palette von Vitaminedesk.

Anmelden

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!