Vragen over Vitamine D beantwoord

Vitamine D, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar is Vitamine D wel zo goed als men beweert? Zit Vitamine D niet gewoon in de zon? Kan je zomaar extra Vitamine D slikken en wat zijn de verschillen in Vitamin…

Weiterlesen ...

Über Vitaminedesk

Nur die Top-Marken in Vitaminen und Nahrungsergänzungsmitteln zu finden in der breiten Palette von Vitaminedesk.

Anmelden

Wählen Sie nachstehend über welche Nachrichten Sie gern einen Newsletter erhalten. Klicken Sie dann unten auf 'Anmelden'.

Daher Vitaminedesk.eu

  • das beste
  • die billigsten
  • der schnellste
  • der Größte

Shop sicher und zuverlässig bei Vitaminedesk

 

Vitaminetekort tijdens afvallen

Als je voldoende en gevarieerd eet, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Eet je minder, bijvoorbeeld omdat je aan het lijnen bent, dan ontstaat er een tekort.

Voorkom een vitaminetekort tijdens het afvallen

Afvallen lukt helaas niet door een paar dagen minder te eten en een te streng dieet is gedoemd te mislukken. De truc is: minder calorieën, maar wel zorgen voor alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Zodat je bijvoorbeeld geen vitaminetekort oploopt. Eet dus niet te eenzijdig!

Koolhydraten, eiwitten en vetten leveren energie, ze zijn de brandstof voor je lichaam. Je energiebehoefte hangt af van verschillende factoren: leeftijd, geslacht, gewicht, de hoeveelheid beweging en de intensiteit en duur hiervan.

Energiebehoefte
De energiebehoefte voor volwassen vrouwen met zittend werk en weinig beweging in hun vrije tijd ligt rond de 2000 kcal (8400 kJ). Voor volwassen mannen met hetzelfde bewegingspatroon is deze behoefte ongeveer 2500 kcal (10500 kJ).

Een calorie is geen voedingsstof, het is een manier om de energiewaarde van voedingsmiddelen weer te geven. Meestal spreken we over kcal (kilocalorieën, 1000 calorieën) of over kilojoules (KJ), een andere manier om de energie uit te drukken.

Als je voldoende en gevarieerd eet, dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Eet je minder, bijvoorbeeld omdat je aan het lijnen bent, dan ontstaat er een tekort. Dat tekort aan koolhydraten, eiwitten en vetten zorgt dat je afvalt; je gaat dan je (vet)reserves aanspreken. Maar een tekort aan voedingsstoffen, zoals vitamines moet je zien te voorkomen.

Wanneer je je tijdens het lijnen houdt aan het schema met de aanbevolen hoeveelheden voor voedingsmiddelen en hiervan de magerste vorm kiest, zul je op minder calorieën uitkomen dan de energiebehoefte, maar nog wel voldoende vitamines binnenkrijgen.

Gezond en gevarieerd
Veel diëten bevatten veel minder brood en soms minder zuivel en fruit dan je eigenlijk nodig hebt. Vooral bruin en volkoren brood is een belangrijke leverancier van voedingsstoffen . Brood schrappen uit het menu kan daarom leiden tot een tekort aan deze voedingsstoffen.

Algemeen blijft gelden: ga niet te streng op dieet. De kans dat je het dan volhoudt, is klein en de kans op vitaminetekorten neemt toe. En welk dieet je ook volgt, probeer altijd gezond en gevarieerd te blijven eten.

Bij een (langdurig) dieet, waarbij je de aanbevolen hoeveelheden voor voedingsmiddelen niet haalt, is een voedingssupplement het overwegen waard.

Sie sparen alle Punkte? Nur in Vitaminedesk

Über Vitaminedesk

Nur die Top-Marken in Vitaminen und Nahrungsergänzungsmitteln zu finden in der breiten Palette von Vitaminedesk.

Anmelden

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!