Questions answered about Vitamin D

 Vitamin D, we've all heard of that. But is Vitamin D as good as one claims? Does not Vitamin D just sit in the sun? Can you just swallow extra Vitamin D and what are the differences in Vitamin D? The health coun…

Read more...

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Please select on which news you would like to receive a newsletter. After this, click on "Subscribe" below.

Therefore Vitaminedesk.eu

  • the products
  • the cheapest
  • quick develery
  • best brands

Shop safely and securely at Vitaminedesk

 

Mannen - uro

Het urinewegstelsel bestaat uit twee nieren met beide een nierbekken, de urineleiders, de blaas en de plasbuis. In het nierbekken wordt de urine opgevangen. Vanaf allebei de nierbekken loopt een urineleider. De urineleiders lopen naar de blaas waar ze onder een schuine hoek een uitmonding in de blaas hebben. Door die schuine hoek wordt de urineleidermonding door vulling van de blaas dichtgeknepen met behulp van een spier. Die spier zorgt er voor dat er geen urine uit de blaas terug kan komen naar de nier.

Het transport van de urine van de nier richting de blaas vindt plaats door peristaltiek in de urineleiders. De urine wordt door dit klepmechanisme richting de blaas geknepen. De plaats waar de urineleiders uitmonden noemen ze de blaasbodem. Hier zijn spieren die het terugstromen tegengaan, maar ook blaasvulling registreren en het plassen (mictie) op gang brengen. In de blaasbodem gaat de blaaswand via de blaashals over in de plasbuis, waarlangs de urine afgevoerd wordt naar buiten. Een spiermechanisme zorgt ervoor dat de mictie willekeurig plaats kan vinden.

Bij mannen is de plasbuis ongeveer 20 tot 25 cm lang en maakt een s-vormige bocht. De sluitspieren van de blaas van de man worden omringd door de prostaat. Bij een vergrote prostaat kan de plasbuis vernauwd zijn.

You save all points? Only in Vitaminedesk

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!