Questions answered about Vitamin D

 Vitamin D, we've all heard of that. But is Vitamin D as good as one claims? Does not Vitamin D just sit in the sun? Can you just swallow extra Vitamin D and what are the differences in Vitamin D? The health coun…

Read more...

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Please select on which news you would like to receive a newsletter. After this, click on "Subscribe" below.

Therefore Vitaminedesk.eu

  • the products
  • the cheapest
  • quick develery
  • best brands

Shop safely and securely at Vitaminedesk

 

Nano Mineralen

Het woord Nano verwijst naar iets dat een zeer kleine deeltjesgrootte heeft en zich in een vloeibaar medium (zoals water) kan oplossen zonder dat de deeltjes naar de bodem zinken of op het oppervlak drijven. Bij Nanomineralen komt dit vanwege hun unieke elektromagnetische lading en extreem kleine deeltjesgrootte.

Deeltjesgrootte is een belangrijke factor voor een goede opname van mineralen, vanwege de fundamentele fysische wet die stelt dat hoe kleiner het deeltje is, hoe groter het relatieve deeltjesoppervlak is. Het is dit oppervlak dat het lichaam gebruikt om voedingsstoffen af te breken en op te nemen. Hoe groter het oppervlak, hoe beter voedingsstoffen kunnen worden benut.

Nanomineralen worden gekenmerkt door een extreem kleine deeltjesgrootte, die veel beter geabsorbeerd kunnen worden dan pillen of poeders. Ze zijn ook het antwoord voor mensen met spijsverteringsproblemen waarbij de absorptie van vitaminen en mineralen ernstig is verstoord. Het is aangetoond dat mineralen uit gesteenten en kleisoorten slechts voor 20 tot 40% geabsorbeerd kunnen worden. Mineralen zijn vaak gebonden aan (amino) zuren om absorptie te verbeteren. Gecheleerde mineralen worden voor 50 tot 60% geabsorbeerd. Nanomineralen worden volledig geabsorbeerd. Wanneer de vloeistof even in de mond wordt gehouden alvorens te slikken, worden de mineralen direct in het lichaam opgenomen en onmiddellijk gebruikt.

Het belang van mineralen
Mineralen zijn de bron van alle fysieke leven en vormen de basis van alle voeding. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 4% uit mineralen. Mineralen besturen elk orgaan en de elektrische impulsen in het lichaam. Mineralen, net als de 50 miljard cellen in ons lichaam die ze voeden, zijn afhankelijk van elkaar voor hun werking. Daarom hebben we het volledige spectrum nodig, zoals het geval is met planten. Maar als mineralen niet meer in de bodem zitten, dan bevatten planten geen mineralen meer en ontstaan er gebreken. Mineraalsuppletie is daarom essentieel.

We kunnen niet overleven zonder vitamines en mineralen. Zonder mineralen kunnen vitaminen niet worden geabsorbeerd. Vitaminen doen eigenlijk niets in afwezigheid van mineralen.

Mineralen zijn elementen die uit de grond komen en niet door levende organismen zoals planten en dieren kunnen worden gemaakt. Niettemin, hebben planten, dieren en mensen mineralen nodig om gezond te blijven. Planten absorberen mineralen uit de grond en dieren krijgen hun mineralen door planten of andere dieren te eten. Het grootste deel van de mineralen in de menselijke voeding komt rechtstreeks uit plantaardige bronnen, zoals groenten en fruit, of indirect uit dierlijke bronnen. Water bevat ook mineralen, waarvan de samenstelling afhankelijk is van waar je woont en wat voor soort water je drinkt. Plantaardige bronnen verschillen in gehalte aan mineralen, afhankelijk van de bodemgesteldheid.

Ons lichaam heeft mineralen (meer dan 100 mg / dag) en sporenelementen (minder dan 100 mg / dag) nodig. De belangrijkste mineralen zijn calcium, magnesium, natrium, kalium en fosfor. Sporenelementen omvatten ijzer, zink, koper, mangaan, selenium, jodium en chroom.

Mineralen hebben drie functies:

1. Zij geven structuur aan botten en tanden.
2. Ze helpen met het handhaven van een normaal hartritme, de samentrekking van de spieren, de geleiding van het zenuwstelsel en een evenwichtig zuur-base evenwicht.
3. Zij regelen het cellulaire metabolisme, omdat ze deel uitmaken van enzymen en hormonen die cellulaire activiteit moduleren.

You save all points? Only in Vitaminedesk

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!