Questions answered about Vitamin D

 Vitamin D, we've all heard of that. But is Vitamin D as good as one claims? Does not Vitamin D just sit in the sun? Can you just swallow extra Vitamin D and what are the differences in Vitamin D? The health coun…

Read more...

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Please select on which news you would like to receive a newsletter. After this, click on "Subscribe" below.

Therefore Vitaminedesk.eu

  • the products
  • the cheapest
  • quick develery
  • best brands

Shop safely and securely at Vitaminedesk

 

Omega 7

Omega 7 is een apart geval. Het komt in weinig voedingsbronnen voor. De duindoornbes, een struik die oorspronkelijk uit Azië komt, bevat veel omega 7. Uit de pitten en pulp van de duindoornbes wordt olie gemaakt. De olie is niet alleen rijk aan omega 7, maar ook aan vitaminenomega 3, omega 6 en omega 9. Omega 7 geeft een grote affiniteit met de huid en onze slijmvliezen en ondersteunt de fysiologische werking van de slijmvliezen en houdt ze in conditie.

In België en Nederland wordt naar schatting 3 miljoen visolie per jaar geslikt, dat betekent dat jaarlijks 55 miljoen kilo vis gevangen moet worden alleen voor België en Nederland. Schrikbarender is dat wereldwijd 1 miljard kilo visolie wordt verbruikt, waarbij 50 miljard kilo vis moet worden gedood. Omega 3- vetzuur, dat in vis zit, is ook aanwezig in lijnzaadolie, noten, zaden, wilde planten, bladgroenten en soja- kool(raap)zaad en perilla-olie. De zeeën worden meer en meer leeggeroofd. Het is daarom een beter idee om één van de hierboven vermelden producten te gebruiken. Het belang van omega 3 kan niet worden betwist. De vraag is alleen plantaardig of maritiem (van visolie)? In principe kan ons organisme het nodige EPA en DHA zoals visolie zelf aanmaken uit het basis-alfalinoleenzuur. Dit zou echter bij een aantal mensen niet of onvoldoende lukken. Dit is genetisch bepaald, zoals mogelijk bij mensen met ADHD/ADD.

Omega vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. We eten teveel "verkeerde" vetten (verzadigde vetzuren). Onverzadigde vetzuren EPA en DHA zijn belangrijk voor ons lichaam. Deze kunnen de gezondheid positief beïnvloeden en bepaalde functies verbeteren. Vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K (vetoplosbare vitaminen) krijgen we alleen binnen door het eten van vetten. Vet bevat niet alleen essentiële vetzuren als linolzuur en alfa linoleenzuur, maar het zorgt ook voor een betere stoelgang. Omega vetzuren zijn ook zeer belangrijk om te zorgen voor snelle verbindingen voor transport van neurotransmitters in de membranen van de hersenen. Boter en andere vetten die stollen bij kamertemperatuur kunnen dit daadwerkelijk ook in de hersenen. Daarom opteren we het best voor visolie maar ook voor lijnzaadolie, olijfolie, enzovoorts.

Enkelvoudige en meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren. Het zijn essentiële vetzuren, omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Ons voedingsgewoonte is tegenover vroeger drastisch veranderd. De inname van omega 6 is toegenomen ten koste van omega 3, terwijl het belangrijk is dat deze twee met elkaar in balans zijn. Omega 3 en omega 6 gebruiken voor hun omzetting dezelfde enzymen. Een overmaat aan omega 6 remt de omzetting van omega 3.

Essentiële vetzuren zijn zeer gevoelig voor oxidatie en worden tijdens het verhitten meestal omgezet in toxische verbindingen. Op die manier raakt de werking verloren. Door de overmaat aan omega 6 en de teruggang van omega 3 is de verhouding tussen deze twee in de voeding uit balans geraakt. De verhouding in de voeding omega 6 en omega 3 zou 4:1 moeten zijn. Essentiële vetzuren hebben een positieve invloed op de gezondheid en een goede werking op zowel de lichamelijke als de geestelijke conditie. Ze zijn zeer belangrijk voor een normale structuur en functie van de celmembranen. Deze spelen een belangrijke rol bij het transport van zuurstof en energie overdracht aan de cellen. Verder zijn ze betrokken bij de vorming van hormoonachtige stoffen die een groot aantal stofwisselingsprocessen aansturen en een belangrijke rol spelen bij onder andere allergische reacties en ontstekingen.

You save all points? Only in Vitaminedesk

About Vitaminedesk

Only the top brands in vitamins and nutritional supplements you find in the wide range of Vitaminedesk.

Subscribe

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!