Vragen over Vitamine D beantwoord

Vitamine D, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar is Vitamine D wel zo goed als men beweert? Zit Vitamine D niet gewoon in de zon? Kan je zomaar extra Vitamine D slikken en wat zijn de verschillen in Vitamin…

En savoir plus ...

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

S'il vous plaît choisir les nouvelles que vous aimeriez recevoir un bulletin d'information. Ensuite, cliquez ci-dessous sur "Connexion".

Par conséquent Vitaminedesk.eu

  • le meilleur
  • le moins cher
  • le plus rapide
  • le plus grand

Magasinez en toute sécurité et en toute sécurité au Vitaminedesk

 

Diverse omega's - CLA

CLA helpt afslankers niet om gewicht te verliezen. Wel heeft het supplement een spieropbouwende functie en remt het de groei van vetcellen, waardoor CLA de verhouding spier/vet verbetert. Dat vertelden onderzoekers op een bijeenkomst van de American Chemical Society.

Volgens wetenschappers van de University of Wisconsin zetten mensen die CLA gebruiken als ze aankomen twee keer zoveel spier aan als mensen die het supplement niet gebruiken. Dat concludeerden ze uit een onderzoek, waarin 80 zware mensen gedurende zes maanden weinig vet te eten kregen en moesten sporten. De ene helft van de personen kreeg daarbij een placebo, de andere helft CLA. De supplementgroep en de placebogroep verloren evenveel gewicht - gemiddeld tussen de twee en drie kilo.

Het verschil tussen de groepen zat hem echter in de paar mensen die stopten met het dieet en gewicht wonnen. Bij de placebostoppers bestond de nieuwe lichaamsmassa voor 75 procent uit vet en 25 procent uit lean body mass (LBM). Bij de CLA-stoppers was de verhouding tussen vet en LBM fifty-fifty..

Op dezelfde bijeenkomst presenteerden Noorse onderzoekers hun onderzoek naar het gebruik van CLA door zwaarlijvige mensen. Zonder een dieet te volgen verloor de gemiddelde participant van 75 kilo één kilo in drie maanden tijd. Niet veel, maar statistisch significant, aldus de wetenschappers. Er deden zestig mensen aan het onderzoek mee.

Geconjugeerd linolzuur, zoals CLA in het Nederlands voluit heet, zit in dierlijke vetten - bijvoorbeeld in kaas, zuivel en vlees. In supplementen zit 500 tot 1000 milligram CLA per pil.

Critici zijn nog steeds niet overtuigd van het nut van CLA. Bij dieren zijn dan wel interessante resultaten geboekt, maar bij mensen valt het gewichtverlies alsnog tegen. Overigens is er nog niets bekend over de lange termijngevolgen van een hoog gedoseerd gebruik van CLA.

Vous économisez tous les points? Seulement en Vitaminedesk

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!