Vragen over Vitamine D beantwoord

Vitamine D, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar is Vitamine D wel zo goed als men beweert? Zit Vitamine D niet gewoon in de zon? Kan je zomaar extra Vitamine D slikken en wat zijn de verschillen in Vitamin…

En savoir plus ...

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

S'il vous plaît choisir les nouvelles que vous aimeriez recevoir un bulletin d'information. Ensuite, cliquez ci-dessous sur "Connexion".

Par conséquent Vitaminedesk.eu

  • le meilleur
  • le moins cher
  • le plus rapide
  • le plus grand

Magasinez en toute sécurité et en toute sécurité au Vitaminedesk

 

Vegetariër zijn is heel gezond

Vegetariër zijn is heel gezond. Dat blijkt uit Zweeds-Amerikaans
onderzoek.
Vegetariërs
lopen bijvoorbeeld een derde minder risico om hart- en vaatziekten of diabetes te ontwikkelen dan vleeseters.

De wetenschappers bestudeerden het eetpatroon en de metabolische functies van773 aanhangers van het Seventh-day Adventist-geloof, die erom bekend staan veel waarde te hechten aan een goede gezondheid en lage voedselinname.

Gezocht werd naar een relatie tussen een vegetarisch dieet en het zogehete metabool syndroom.

Het metabool syndroom is een verzamelnaam voor risicofactoren als een hoge bloeddruk, bloedsuikerspiegel, een hoog cholesterolgehalte en BMI, die uiteindelijk kunnen leiden tot hart- en vaatziekten of diabetes.

Vegetariër
Uit het onderzoek blijkt dat 35 procent van de deelnemers zich als vegetariër beschouwt en dat van hen 12 procent drie of meer risicofactoren met zich meebrengt. Dit tegenover 19 procent van de niet-vegetariërs, die een te hoog BMI, cholesterolgehalte en bloeddruk hebben.

De onderzoekers concluderen hieruit dat een voedingspatroon met veel groente, fruit en noten de metabolische functies van het lichaam in balans houdt en zo de kans op hart- en vaatziekten of diabetes verkleint.

Waarde
Aan de resultaten kan echter niet teveel waarde gehecht worden, waarschuwen de onderzoekers: de onderzochte christenen zijn immers niet representatief voor de gehele bevolking (zij leven té gezond in vergelijking met de doorsnee Amerikaan).

De wetenschappers pleiten wel voor een voedingspatroon met veel groente, fruit en noten. In voorgaande studies is al aangetoond dat dit de kans op kanker vermindert. Verder onderzoek kan mogelijk meer zekerheid bieden.
 

Images dans cet article

Vous économisez tous les points? Seulement en Vitaminedesk

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!