Vragen over Vitamine D beantwoord

Vitamine D, we hebben er allemaal weleens van gehoord. Maar is Vitamine D wel zo goed als men beweert? Zit Vitamine D niet gewoon in de zon? Kan je zomaar extra Vitamine D slikken en wat zijn de verschillen in Vitamin…

En savoir plus ...

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

S'il vous plaît choisir les nouvelles que vous aimeriez recevoir un bulletin d'information. Ensuite, cliquez ci-dessous sur "Connexion".

Par conséquent Vitaminedesk.eu

 • le meilleur
 • le moins cher
 • le plus rapide
 • le plus grand

Magasinez en toute sécurité et en toute sécurité au Vitaminedesk

 

Weerstand

Het lichaam reageert op indringers, zoals virussen, die de gezondheid bedreigen. Hoe breng je je lichaam in optimale conditie om met volle kracht de strijd met ziekteverwekkers aan te kunnen gaan? Hoe zorg je voor voldoende weerstand?

Weerstand is in feite een functie van het afweersysteem. Dit systeem moet ons beschermen tegen bedreigingen van buitenaf, zoals virussen en bacteriën. Het afweersysteem herkent lichaamsvreemde micro-organismen en is over het algemeen in staat deze op te ruimen. Belangrijke onderdelen van de afweer zijn onder andere de witte bloedcellen, de lymfeklieren en de milt.

Weerstand kan per persoon verschillen. Een allergie is in feite een uiting van een overmatig werkende afweer. Een keten van reacties komt op gang bij stoffen waarbij het niet zou moeten. Zo heeft iemand met taaislijmziekte een verzwakte weerstand. Het afweermechanisme hapert daarbij, waardoor virussen langer kunnen blijven hangen in de longen.

Er zijn een aantal factoren die de weerstand verlagen:

 • Medicatie (bijvoorbeeld cystostatica, hormonen of prednison)
 • Ziekte (bijvoorbeeld AIDS)

Maar ook:

 • Slaapgebrek
 • Stress
 • Slechte voeding

Er zijn gevolgen van een verminderde weerstand. Bij een verminderde weerstand krijgen micro-organismen de kans om zich verder te delen en te ontwikkelen. De kans op het krijgen van infecties is door micro-organismen groter. De kans is ook groter dat de enfecties een ernstig beloop hebben.

In de winter is de kans om een virus op te lopen groter. Hierdoor is er veel aandacht voor weerstand in de winter. De oorzaken hiervan zijn:

 • Door de kou kunnen virussen langer overleven.
 • De droge lucht en de kou kunnen een ongunstig effect heben op het functioneren van het slijmvlies van de luchtwegen, waardoor bacteriën en virussen zich makkelijker in de luchtwegen kunnen nestelen.
 • Tijdens de winter verblijven mensen dichter op elkaar waardoor er een overdracht van virussen en bacteriën is.

Vous économisez tous les points? Seulement en Vitaminedesk

A propos de Vitaminedesk

Seules les plus grandes marques dans les vitamines et compléments alimentaires que vous trouverez dans la gamme étendue de Vitaminedesk.

Abonnez-vous

Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen!